Achref Adhadhi verhuisde voor de liefde vanuit Tunesië naar Nederland, waar hij zijn leven en carrière opnieuw moest opbouwen. Toen hij hier kwam wonen, richtte hij Theatergroep YALLA YALLA op, als hoognodige creatieve uitlaatklep tijdens het inburgeren.

Achref is opgeleid als fysiek acteur en heeft een expressieve mimiek. Zijn voorstellingen kennen vaak serieuze onderwerpen, die hij met lichtvoetige humor brengt. In Nederland volgde hij een opleiding bij Likeminds en DOX. Hij speelde in de locatietheatervoorstelling In Between Time in de Bijlmerbajes i.s.m. het 5e Kwartier en Over ‘t IJ.

Achref won met de eerste versie van zijn voorstelling Amboula in 2017 de publieksprijs bij het Café Theater Festival en met de solo Amaan die hij voor Likeminds maakte, kreeg hij de prijs voor Beste fysieke acteur tijdens het Go!Go!Go! Festival in 2018.

Zijn voorstellingen kennen vaak serieuze onderwerpen, die hij met lichtvoetige humor brengt. Momenteel speelt hij de voorstelling Hieperdehiep… Amboula! Zijn nieuwste productie heet Kubus kubus kubus en gaan in seizoen 2022-2023 in première.