Over ons

“Op 10 juni 1998 begon Vanaf2 achter een bureautje in Amsterdam Noord, met één telefoon en een tweedehands computer.”

De anekdote die oprichter Peter Lanting aan alle nieuwe collega’s vertelt. Inmiddels is Vanaf2 marktleider op gebied van peuter- en kleutervoorstellingen in Nederland en ook internationaal bekend.

Vacatures

Bekijk onze vacatures hier, je kunt altijd contact opnemen met ons.

Anno 2022 bestaat Vanaf2 uit vier onderdelen:

Vanaf2 impresariaat

Al ruim 20 jaar kan iedereen bij ons terecht voor het boeken van jeugdtheatervoorstellingen voor kinderen tussen de 0,5 en 12 jaar. Jaarlijks presenteert Vanaf2 een seizoensbrochure met een divers aanbod voor zowel grote als kleine (openlucht)theaters, scholen, bibliotheken, festivals, bedrijven en particulieren. Voorstellingen voor binnen, buiten, regulier, Sinterklaas en de Kindermuziekweek. Het aanbod wordt gedurende het jaar aangevuld met voorstellingen die aansluiten bij de Nationale Voorleesdagen en de Kinderboekenweek.

Vanaf2 producties (voorheen 2-ater Producties)

Al vanaf 2004 produceert Vanaf2 grote en kleine jeugdvoorstellingen voor kinderen tussen de 2 en 12 jaar waarin artistieke eigenheid en goede afstemming op de doelgroep centraal staan. Uiteraard zijn deze voorstellingen te boeken via Vanaf2! Je vindt ze terug bij voorstellingen… 

Vanaf2 festivals

Het peuterfestival is een uniek totaalconcept: voorstellingen in de zalen en een theatrale speeltuin in bijpassend thema in de foyer. Peuters én kleuters kunnen voor en na de voorstellingen nog even spelen. Het geheel is een vertrouwde, vaak eerste theaterervaring voor het hele gezin. Vanaf2 ontwikkelt elk theaterseizoen een nieuw festival, vaak in samenwerking met meerdere partners. De speeltuinen zijn ook los te boeken en zo kan er ook een zelfverzonnen combinatie met losse voorstellingen worden gemaakt, passend bij uw thema en locatie. Lees meer…

Vanaf2 internationaal

Het Nederlands jeugdtheater gooit hoge ogen in het buitenland. Veel van onze voorstellingen zijn woordeloos en kunnen daardoor gemakkelijk de grens over. Vanaf2 werkt reeds samen met theaters en programmeurs in China, Italië, Ierland, Egypte, de Verenigde Staten en meer. We denken graag groot! Wil je meer weten over de huidige stand van zaken, neem dan gerust contact met ons op.

Samenwerkingen

De afgelopen jaren is Vanaf2 diverse samenwerkingen aangegaan met o.a. de Kindermuziekweek, Gottmer Uitgeverijen, Coalafied en Fiep Amsterdam BV. Ook werken we regelmatig samen met allerlei sponsoren zoals met WNF en Smølke kattenvoer. Interesse in een mogelijke samenwerking? Neem vrijblijvend contact met ons op.