Waarom maakt elk kind tenten, hutten en huisjes? Zit het gevoel van thuis dan onder een dak? En kun je je ook thuis voelen bij iemand anders? Of is thuis misschien gewoon in jezelf?

In de poëtische en grappige voorstelling Thuis best onderzoeken Achref uit Tunesië en Kristján uit IJsland naar waar, wanneer en hoe je je thuis voelt. In een samenspel van mime en live muziek nemen ze het publiek mee op reis. Want je thuisvoelen gaat over meer dan alleen oost, west of ergens wonen. Je kunt je namelijk overal thuis voelen!

Mimespeler en maker Achref Adhadhi richtte Theatergroep YALLA YALLA op als hoognodige creatieve uitlaatklep tijdens het inburgeren. Yalla betekent in het Arabisch: ‘kom op!’. Zijn voorstellingen kennen vaak serieuze onderwerpen, die hij zonder woorden en met lichtvoetige humor brengt. Voor deze voorstelling werkt hij samen met muzikant en improvisator Kristján Martinsson. Ze wonen in Nederland, maar Achref komt uit Tunesië en Kristján uit IJsland. Toch voelen ze zich hier allebei thuis.

persfoto's