Bijna naar de Brug is een theaterconcept dat speciaal ontworpen is voor kinderen uit groep 7 en 8, die binnenkort voor een grote verandering staan: de overgang naar de middelbare school.

Met deze interactieve silent disco-radioshow worden de kinderen in een uur tijd op wervelende wijze opgeleid tot weerbare brugklassers. DJ Daan brengt de kinderen in beweging met tips, trucs, interviews, muziek, quizzen en reclameblokjes die gesprekken uitlokken. Natuurlijk worden er ook serieuze onderwerpen besproken, zoals waar we naar uitkijken als we straks naar een nieuwe school gaan, waar we bang voor zijn, wat onze dromen voor de toekomst zijn en welke mooie herinneringen we meenemen van de basisschool.

Theatermaker Daniel van den Broeke herinnert zich maar al te goed hoe spannend hij het vond toen hij zelf naar de middelbare school moest gaan. Nu, meer dan dertig jaar later, hoopt hij kinderen te kunnen helpen om weerbaarder te worden in dit proces. Met A.vontura Silent Disco Theater maakt hij voorstellingen waarin muziek, interactief theater en vertelkunst samenkomen. Door gebruik te maken van hoofdtelefoons wordt een weergaloze ervaring gecreëerd waarbij iedereen meedoet. Met Bijna naar de Brug is er eindelijk ook een voorstelling voor kinderen uit groep 7 en 8 die vaak tussen wal en schip vallen in het theateraanbod.
___

Download hier een PDF met veelgestelde vragen over de voorstellingen van A.vontura Silent Disco Theater.

A.vontura Silent Disco Theater heeft een ruim aanbod aan shows. Om te bepalen welke
show het beste past kunt u dit schema als hulpmiddel gebruiken.

persfoto's