Ton is 12 jaar oud en woont op zolder boven de bakkerij van zijn ouders. Hier bouwt hij hutten, schrijft hij de mooiste gedichten en… bewaart hij zijn grootste geheim. Ton is namelijk gek op opera. Maar wat als zijn klasgenoten daarachter komen?

Wat maakt opera zo bijzonder en wat gebeurt er als er gezongen en gespeeld wordt? Be Opera is een muzikale belevenis voor het hele gezin. Ongemerkt kruipt de muziek van verschillende componisten in je oren, om daar nooit meer weg te gaan.

Na het (inter)nationale succes van Be Bach en Be Mozart kon een vervolg niet uitblijven. Be Opera is een samenwerking tussen Ton Meijer, sopraan Marijje van Stralen en De Nationale Opera. De unieke combinatie van gerenommeerde musici en Ton Meijer is ontstaan uit de gezamenlijke wens het genre en repertoire op een laagdrempelige manier over te brengen. Vol humor en drama vertelt Ton over zijn liefde voor en de geschiedenis van de opera, terwijl een instrumentaal trio (piano, viool en cello) en drie zangers (sopraan, mezzosopraan en tenor) de muziek vertolken. Het publiek helpt Ton zingend en spelend met zijn coming-out als opera gek!

Ensemble-versie
De ‘ensemble-versie’ met zeven spelers is beschikbaar vanaf mei 2023 en ook onze aanbevolen bezetting: een acteur, drie zangers (sopraan, mezzosopraan en tenor) en drie instrumentalisten (viool, piano en cello) om de uitvoering spectaculair en gevarieerder te maken. De show is echter ook in kleinere en grotere bezettingen te boeken.

Optie: trio-versie
De kleinste bezetting, per direct beschikbaar, is een trio met de drie kernspelers: acteur Ton Meijer, sopraan Marijje van Straalen en pianist Ernst Munneke. In overleg kunt u ook viool en cello aan deze bezetting toevoegen.

Optie: XL-versie
In mei 2023 speelt een ensemble van musici van het Nederlands Philharmonisch Orkest (NedPho) ‘Be Opera’ in Amsterdam. Heb je interesse in deze uitgebreide bezetting? Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

persfoto's