Een interactieve theaterbeleving voor iedereen vanaf 2 jaar.

Welkom in deze situatie. Samen bouwen spelers, kinderen en begeleiders aan een nieuwe wereld, met beeld, muziek en beweging. Beweeg en speel mee in deze wonderlijke wereld die stuk is.

Choreograaf Anne-Beth Schuurmans neemt samen met scenograaf Elian Smits en geluidskunstenaar Dennis van Tilburg het jonge publiek en hun aanhang mee in een levende compositie vol nieuwe, onverwachte situaties.

Kijk naar Op pad met Redo, een videoverslag van de Nederlandse Dansdagen 2022

Stuk is een nieuwe situatie is een interdisciplinaire voorstelling voor de allerkleinsten en hun volwassen begeleiders, met dans, beeld en muziek. We betreden samen de rommelzolder van de toekomst, een toneel-op-toneel situatie waar het publiek onderdeel van is. In dit theatrale landschap wordt het romantische beeld van de natuur bevraagd en op een speelse manier ingegaan op de post-industriële realiteit van alle dag. Kan de natuur stuk? Welke rol speelt techniek? Wie draait er aan de knoppen?

“Gaat dat zien! Ik vind het prachtig hoe Anne-Beth en haar collega’s een esthetisch spel van abstractie in dans, beeld en geluid maken, dat het jonge publiek al snel aangrijpt om erin te stappen, mee te doen met hun eigen spel en acties, niet gestoord door de conventies van het theatervoorstellingsfatsoen.”
Jan Willems, Artistiek leider, Theatre Day Production, Gaza

Anne-Beth Schuurmans (Cie sQueezz) is een danseres/choreografe. Sinds 2009 ontwikkelt ze interdisciplinaire kunst voor de allerkleinsten, waarin magie en ontmoeting centraal staan. In haar voorstellingen stelt ze zichzelf kwetsbaar op, omringd van natuurlijke materialen en geluiden.

Elian Smits is beeldend kunstenaar en scenograaf. Zij ontwerpt theatrale installaties in de ruimte en ze laat hierin bewust de ontmoeting met, tussenkomst van, anderen toe. Ook Elian kiest graag voor vergankelijke, natuurlijke materialen en speelt graag met het gegeven dat tijd niet stil staat. Vorm door beweging.

 

persfoto's