1302067

Een interactieve theaterbeleving voor iedereen vanaf 1,5 jaar

De lichten gaan uit, de muziek gaat aan en dan, daar op de vloer… begint een stapel vilte stippen te bewegen. Ook Anne-Beth beweegt door de ruimte, zij danst. Om haar heen dansen schaduwen. Maar wacht eens even… wie volgt wie precies?

Elian maakt beelden van licht. Eerst voorop en dan steeds verder naar achter op het toneel. Laat je meevoeren… Samen bouwen we een beeldend landschap, waarin we ons fijn kunnen voelen. Als vanzelf ontstaat er een gelijkwaardige connectie tussen kind en volwassene. Stapel, verschuif, gooi en vang… Voor je het weet speel je je eigen spel. Een feest van samenzijn.

In STIP IT gaan de allerkleinsten en hun volwassen begeleiders op avontuur met Anne-Beth & Elian. Samen bouwen ze een landschap, waarin ze zich fijn kunnen voelen. Dans, geluid en beeld zijn uitgangspunt voor spel en samenzijn. De zintuigen worden aangesproken!

Anne-Beth Schuurmans (Cie sQueezz) is een danseres/choreografe. Sinds 2009 ontwikkelt ze interdisciplinaire kunst voor de allerkleinsten, waarin magie en ontmoeting centraal staan. In haar voorstellingen stelt ze zichzelf kwetsbaar op, omringd van natuurlijke materialen en geluiden.

Elian Smits is beeldend kunstenaar en scenograaf. Zij ontwerpt theatrale installaties in de ruimte en ze laat hierin bewust de ontmoeting met, tussenkomst van, anderen toe. Ook Elian kiest graag voor vergankelijke, natuurlijke materialen en speelt graag met het gegeven dat tijd niet stil staat. Vorm door beweging.

 

persfoto's