Een magische, muzikaal mimespel in een gele stad.

In Geel wordt het publiek meegenomen in een gele wereld waar alles, maar dan ook echt alles, geel is. Zelfs de bezoekers zitten op gele kussentjes. Geel is de kleur van de zon, van blijdschap. Met haar mimespel laat Anastasiia Liubchenko allerlei grappige gele bewoners tot leven komen. De originele livemuziek van Thijs Felperlaan en Yung-Tuan Ku verhoogt hierbij de magie.

Het is genieten in de gele stad. Tot blauw verschijnt. Dat is niet onze kleur. Dat kennen we niet. In de strijd van geel tegen blauw ontstaat er iets onverwachts.

“… een pareltje dat zelfs de allerjongsten meesleept.” – Theaterkrant, keuze van de criticus, oktober 2019

Tweede plaats uit 85 voorstellingen op het internationale IPAY 2021 in Philadelphia. Verkozen door 340 professionals uit 24 landen.

Winnaar Kijk|Kunst-Kup 2022-2023
Uit 30 verschillende producties in het programma Kijk|Kunst waarbij in totaal 500 voorstellingen werden gespeeld voor meer dan 50.000 leerlingen en leerkrachten, werd Geel als beste beoordeeld.

Anastasiia Liubchenko is samen met Thijs Felperlaan de drijvende kracht achter Mime Wave. Haar theaterstijl is fantasievol, humoristisch en relativerend. Ze werkt ook met thema’s die sociaal betrokken zijn en emoties niet uit de weggaan.

 

persfoto's