Het Kleine Theater herschrijft het klassieke sprookje Doornroosje van Grimm slim en snedig en brengt op typerende wijze een herboren Doornroosje op de planken.  

Lang, lang geleden, in een land hier ver vandaan, leefde er eens een lief, vrolijk en vooral nieuwsgierig meisje, met de bijzondere naam Doornroosje. Op haar geboortefeest had een boze fee een vloek over haar uitgesproken: ze zou zich op haar 15e verjaardag prikken aan een spinnewiel en sterven.

Maar…. door haar ongeëvenaarde nieuwsgierigheid komt Doornroosje per ongeluk achter het geheim van deze vloek, waardoor ze zelf op onderzoek uitgaat en haar verhaal net even anders loopt dan hoe Grimm het bedacht had. Uiteraard leeft ze nog lang en gelukkig.

Doornroosje van Het Kleine Theater, geschreven en geregisseerd door Anke Engels en Vimala Nijenhuis, is een vrolijke, verrassende voorstelling, met de nodige dosis ontroering en humor, leuk voor zowel kinderen als volwassenen.
Het Kleine Theater geeft een eigen draai aan welbekende sprookjes zonder afbreuk te  doen aan de oorspronkelijke lijn en de inhoudelijke boodschap. Een ode aan oude verhalen.  

Doornroosje wordt mede mogelijk gemaakt met subsidies van het Amsterdams Fonds  voor de Kunst, Janivo Stichting en particuliere giften.

Over Het Kleine Theater
Het Kleine Theater maakt voorstellingen, veelal gebaseerd op bestaande sprookjes. Ze blazen oude verhalen nieuw leven in, door er een eigentijds karakter aan te geven. Waarbij humor en ontroering hand in hand gaan en fantasie de bestaande verhaallijn tart. Doornroosje is de 13e voorstelling op het succesvolle repertoire van Het Kleine Theater. Het Kleine Theater heeft als doel middels haar voorstellingen zoveel mogelijk jonge  kinderen op laagdrempelige wijze kennis te laten maken met kwalitatief hoogwaardig  theater, waarbij de volwassenen niet vergeten worden: ook voor hen is de voorstelling  vermakelijk. De voorstellingen inspireren en betoveren jong en oud, dat is belangrijk voor de visie van Het Kleine Theater: Jeugdtheater levert, door aanzetten tot creatief denken, een significante positieve bijdrage aan het welzijn van mensen van alle leeftijden en aan  de wereld. Jeugdtheater moet een aanwezig en vanzelfsprekend onderdeel in het leven van opgroeiende kinderen zijn. 

persfoto's