Een tegendraadse voorstelling voor alle kinderen die weleens andere plannen hebben dan die van hun ouders.

De zoon van de Kerstman heeft een probleem: hij houdt niet van chocolademelk, sneeuw en skiën en hij heeft ook nog eens kerstboom- en rendierallergieën. Hij houdt veel meer van lente, hazen en gekleurde eieren. Eigenlijk wil hij het liefste Paashaas worden wanneer hij later groot is. Maar dat ziet zijn vader totaal niet zitten. Zijn zoon móét hem opvolgen als Kerstman, zelfs zijn over-over-over-grootvader vulde al kindersokken. Het is al eeuwen een familietraditie…

Pop-up expert Rianne van Duin maakt voor deze voorstelling een reusachtig en sprookjesachtig pop-up decor. Het verhaal is gebaseerd op het prentenboek van Marc-Uwe Kling (de maker van de NEE-hoorn).

De Grote Haay is het gezelschap van theatermaker en kinderboekenschrijver Mark Haayema. Hij maakt theater voor verschillende doelgroepen. De gemene deler in deze diverse producties is een eigenzinnige transparantie in vormgeving, gebruik van poppen, spel, decors, projecties en muziek. Elke bezoeker mag denken: “Morgen trek ik de knutsellade open en ga ik dit ook proberen”.

persfoto's