Be Bach is een interactieve, supertoegankelijke voorstelling waarin elk kind zich Bach waant.

Ton Meijer vertelt en speelt belangrijke en herkenbare momenten uit leven van de grote Johann Sebastian Bach, onder majestueuze begeleiding van vier internationaal gerenommeerde musici die Bachs prachtige muziek vertolken. We horen onder andere Erbarme dich, stukken uit de cellosuites en Das Wohltemperierte Klavier, een aria van Telemann en muziek van Vivaldi.

De kinderen worden meegenomen in de wereld van de componist: ze spelen Johann als kind, voelen zich één van Bachs 21 kinderen of een knaap in het kinderkoor en zitten samen met Bach in de gevangenis. Zonder dat je het merkt kruipt de muziek van Bach in je oren, om daar nooit meer weg te gaan.

Deze voorstelling is in 2016 op het Wonderfeel festival in première gegaan en heeft sindsdien vleugels. Hij is zelfs naar de Canarische Eilanden gegaan!

Theaterduizendpoot Ton Meijer gaf jarenlang dramalessen, speelde in diverse films, tv-series en toneelstukken. Hij is een liefhebber van kunst, architectuur en (klassieke) muziek en weet dit op een weergaloze manier over te brengen op het publiek, jong en oud.

persfoto's