Peuterfestival
Bureau Vanaf 2

Hét boekingsbureau voor theater voor peuters, kleuters en hun ouders!

Hét boekingsbureau voor theater voor peuters, kleuters en hun ouders!

Vrienden voor Altijd

Samba Salad

Het is ongelooflijk maar waar, Samba Salad viert een vriendschap van 40 jaar!

Wat is het leven zonder vrienden?! Dat zijn leukste mensen die je ontmoet waar je de meest onvergetelijke momenten mee beleeft. Zij maken het leven mooi! Vriendschap is van alle (leef)tijden, dat wilt Samba Salad graag Laten we samen dansen, zingen en muziek maken, want we zijn vrienden voor…Altijd’!

Muziektheatergezelschap Samba Salad maakt al vier decennia lang met veel plezier muziektheater voor de kleine mens. Let op, grote mensen genieten ook mee, want het is zeker niet alleen voor kinderen! Gitaren, piano, bas, knetterende flamencohakken en percussie in een energieke mix : muziekstijlen als flamenco, samba, salsa, latin-jazz, kaseko, calypso en afrobeat zijn het muzikale palet voor de honderden liedjes en voorstellingen van Samba Salad waarvan inmiddels al meerdere generaties kinderen mee zijn grootgebracht.

Herman Link, Rita Iny en hun dochter Maya Link, nodigen hun muzikale vrienden uit die ze met de jaren hebben ontmoet en trekken de leukste liedjes van Samba Salad uit de kast. Feest mee met het pretconcert ‘Vrienden voor Altijd!’. Nummers als het swingende liedje ‘In je Hoofd kan Alles’, of de vertaalde versie van de Cupsong ‘Als ik ga’. Welke krijg jij nooit meer uit je hoofd? Er zijn er genoeg om uit te kiezen!

Samba Salad is buitengewoon familiegezelschap dat graag ongewone muziekstijlen aan kinderen voorschotelt en daarmee hun muzikale horizon verbreedt. Je kent ze misschien van de vele uiteenlopende muziektheaterproducties voor kinderen als, het flamencosprookje ‘Flamenkita’ of ‘Hak op de Tak’, de grillige bibbershow ‘Het Griezelkabinet’, de dierenliedjes van ‘In het Wild’ en zo kunnen we nog wel even doorgaan.

Samba Salad bestaat in 2018 alweer 40 jaar, het gezelschap maakt bijzondere wereldmuziek voor kinderen met eigentijdse liedteksten, humor en energiek theaterspel. Swingend voor kinderen, maar zeker ook voor de hele familie. Inmiddels is er een geheel nieuwe generatie Samba Saladisten opgestaan. Een dynamisch team professionele jazz- & wereldmuzikanten.

De spil en het gezicht van alle voorstellingen is de kleinkunstenaar Maya Link. Met haar mimiek, aanstekelijke dans en verhalende zangstem weet zij kinderen mee te nemen in elk verhaal.

De theatermakers Herman Link & Rita Iny zijn de belangrijkste auteurs van het gezelschap, zijn werken hierbij regelmatig samen met regisseur Dick Hauser en bekende kinderboekenschrijvers zoals Sjoerd Kuyper, Hans Hagen en Paul van Loon.Tientallen audio-albums en kinderboeken zijn inmiddels verschenen n.a.v. de muziektheatervoorstellingen van Samba Salad waaronder de laatste albums ‘Maya Zingt de Wereld rond’ (2018) en ‘Het Griezelkabinet’ (2016). De reeks lied- en verhalenbundels (met cd’s) ‘Flamenkita’ en ‘Zingen op de Achterbank’ zijn nog steeds erg populair met meer dan 60.000 verkochte exemplaren. Putumayo Kids bracht de groep uit op de cd ‘Animal Playground’ die in meer dan 100 landen verscheen.

download of bekijk

techniek 1    persmap    speeldata

  • Discipline: Muziektheater
  • Leeftijd: Alle leeftijden
  • Duur: 60 minuten
  • Speelvlak: 6 x 8 meter
  • Toeschouwers: midden/grote zaal 500
  • Bezetting: sextet of octet
  • Spelers: Maya Link (zang & spel), Rita Iny (zang & percussie), Herman Link, (zang, flamenco- & accoustisch gitaar), Ton Nieuwenhuizen (bas), Roel Hazendonk (keyboard & accordeon) en Mees Sidarius (drums).
  • Muziek: Herman Link
  • Liedteksten: Herman Link, Maya Link, Hans Hagen & Theo Olthuis
  • Locaties: theater, festival, school