Een lege ruimte.
Een kleine kubus.
Twee mensen.
Ze lijken op elkaar.
Maar hetzelfde zijn ze niet.
Toch willen ze beiden dat ene, dat ene ding.
Alleen dát gaat niet…
Of toch wel?

In Van mij! ontmoeten twee figuren elkaar in niemandsland. Verder is er alleen een kubus. Hoe verhouden ze zich tot dit ding, van wie is het eigenlijk, en wie bepaalt dat?

Hoewel volwassenen steeds realistischer speelgoed voor kinderen ontwikkelen, kunnen peuters goed uit de voeten met abstractie. Voor hen, met hun oneindige fantasie, kan zo’n kubus steeds iets anders zijn. Een stoel, een verstopplek, een knuffel. Iets om je toe te eigenen, vermorzelen, omarmen – en misschien wel te delen. De wereld in het klein, om het straks in het groot voor het echie te kunnen.  

Met Van mij! duiken we in de ontwikkelingsfase van de peuter waarin geleidelijk het zelfbewustzijn ontstaat en tegelijk ook het besef van eigendom. 

NEE!
Geef hier!
Van mij!! 

Samen spelen heeft een belangrijke rol in het onderzoeken, oprekken en afbakenen van grenzen – zo leer je delen. Met een snufje brutaliteit en een greintje humor kom je een heel eind in de onderlinge verhoudingen, ontdekken peuters al snel. En met de flexibiliteit en vergevingsgezindheid die mensen van hun bescheiden leeftijd eigen is, lossen ze conflicten meestal ook snel weer op. Daar kunnen hun ouders nog wat van leren…

Van mij! is een speelse voorstelling vol onbeperkte mogelijkheden, waarin het besef ontstaat dat iets van mij kan zijn, maar de wereld ook groter is dan alleen maar die van mij!

Malou van Sluis combineert gevoelige thema’s met lichtvoetige personages en creëert sfeer en liefdevolle verhalen. Intieme, eigenzinnige, beeldende en fantasierijke voorstellingen waarbij het publiek dicht op de huid van de spelers zit.

persfoto's