SSSSHHHHT ik laad op

Maak je zintuigen wakker door jouw dierbare telefoon te laten rusten in een telefoonbedje. Een bijzondere en speelse vingerwijzing naar alle ouders die hun telefoon maar moeilijk los kunnen laten. Het is de hoogste tijd om onze telefoons af en toe in bed te leggen, zodat er ruimte ontstaat om te Spelen, te verwonderen, te creëren en om contact met elkaar te maken.

Geef je telefoon een rustig gezicht.
Wordt het een man, een vrouw, een jongen of een meisje?
Stop je telefoon met aandacht in een warm bedje.
Wordt het een tukkie of een lange nachtrust?

Het concept ‘Telefoonbedjes’ bestaat uit twee onderdelen die los of gezamenlijk inzetbaar zijn. Een installatie met 50 bedjes en een workshop telefoonbedjes maken (om mee naar huis te nemen).

De Installatie
De installatie is een huis met gestapelde slaapkamers met 56 bedjes. Hier laat je jouw telefoon achter, om vervolgens zonder telefoon ongestoord op pad te gaan, om contact te maken en je blik te verruimen.

De workshop
Hierbij maak je zelf een bedje om mee naar huis te nemen, om jouw telefoon een aantal keer per dag in bed te kunnen leggen. Zo kun je met aandacht iets anders doen, of even helemaal niets. Tot jezelf komen en jezelf weer op laden.

Coronaproof: de afhaalvariant
Zolang samenkomen wegens het coronavirus niet is toegestaan, biedt Blauw Gras een afhaalvariant van de Telefoonbedjes workshop! Ideaal voor de afhaalbibliotheek. Blauw Gras deelt pakketten uit waarmee gezinnen, thuis, hun Telefoonbedjes kunnen maken. Ze kleedt de afhaallocatie gezellig aan, stalt daar haar voorbeeldbedjes uit en geeft de bezoekers uiteraard goede, persoonlijke instructies.

Blauw Gras is een Brabants theatergezelschap onder artistieke leiding van Rachel Zweije. Zij creëert nieuwe werelden waar beeldend theater, voedsel, vormgeving en het dagelijkse ritueel uitmondt in interactieve belevingen producties op locatie.

 

 

persfoto's