Ook in seizoen 21-22 presenteert Bureau Vanaf2 in samenwerking met uitgeverijen een nieuw familiefestival: een unieke foyerspeeltuin in combinatie met zowel een 2+ als 4+ voorstelling met een overlappend thema.

Duurzaamheid, gezondheid en milieu krijgen veel aandacht op de basisschool. Kinderen leren wat gezond eten is, hoe recyclen in zijn werk gaat en spelen nog graag buiten. Groen is goed! Ook peuters en kleuters zijn dol op de natuur: op dieren en op spelen op de kinderboerderij. In dit festival is aandacht voor deze thema’s, met een focus op dieren en groente en fruit van de boerderij. Bij het uitbrengen van de brochure staan de samenstelling en ontwikkeling van het festival nog in de startblokken, maar ga er vanuit dat het gezin leert dat die koude melk in het pak niet in de supermarkt wordt gemaakt! Inspiratie genoeg! Op zoek naar aansprekende titels voor theatrale speel- en leesuitdagingen, stuitten we al snel op Boer Boris is de baas. Samen met gansje Gonnie vormen zij de basis van een inspirerende omgeving waarin peuters en kleuters kunnen spelen.

Geheel nieuw is de voorstelling Boer Boris is de baas  (4+). Speciaal voor de 10e verjaardag van deze populaire kinderboekenserie komen twee technici met een levensgrote kijkdoos naar het theater. Boer Boris, zijn machines, de dieren van de boerderij, de natuur en zelfs de vogelverschrikkers komen hierin tot leven. De voorstelling volgt het verloop van een dag en ieder dagdeel maakt Boris iets nieuws mee. Hij krijgt een cadeau, helpt waar hij kan met zijn rode tractor en houdt de technici in de gaten, want die maken steeds ruzie… Een voorstelling voor iedereen vanaf 4 jaar die zichzelf en de wereld om zich heen ontdekt, over identiteit en oorzaak en gevolg.

Op zoek naar haar knalrode lievelingslaarsjes, voorbij de hooiberg, ontmoet Gonnie Gijsje. Samen gaan ze op stap. Ze ontdekken de wereld. Welke dieren komen ze allemaal tegen? Welke geluiden horen ze? En zien ze de laarsjes nog terug? Gonnie en Gijsje samen op stap (2+) is gebaseerd op de prentenboeken van Olivier Dunrea, met liedjes van Ageeth de Haan. De wereld van Gonnie en Gijsje verandert in een muzikale speeltuin. Een speeltuin waar iedereen welkom is om mee te spelen en te zingen.

persfoto's