Het blijft heerlijk, een theater binnen te stappen, waarvan de foyer is veranderd in een vrolijke Prentenboekenstad, vol bekende figuren uit de vele prachtige prentenboeken die ons land rijk is.

Na de succesreeks van de afgelopen twee seizoenen zijn er prentenboekenfiguren vertrokken uit de stad en nieuwe feestelijke bewoners bijgekomen. Voor en na de voorstellingen kunnen de kinderen uitgebreid spelen in de creatieve Prentenboekenstad in de foyer van het theater. Ze vinden daar allerlei huisjes van figuren uit de mooiste prentenboeken. Zo vieren ze een dansfeest met Pim & Pom, maken de bedjes op van Sam & Julia in het Muizenhuis, rijden tractor met Boer Boris, lachen zich slap met Agent en Boef en mogen Hondje uitlaten. Ongemerkt spelen en sjouwen de kinderen zo urenlang door de stad, alleen of samen met elkaar.

Het Prentenboekjesfestival kent een compact programma voor zowel peuters als kleuters dat één organisch geheel vormt. Per theater verschilt het programma aan voorstellingen waardoor ieder Prentenboekjesfestival een uniek evenement is!

Het festival wordt een onvergetelijke belevenis voor iedereen, ook voor papa’s en mama’s, opa’s en oma’s of de oppas.

persfoto's