Kijk maar, je ziet niet wat je ziet! Een jas wordt een zanger, een tutu, een struisvogel, een papieren zak een monster. Of zie jij iets anders? Of zie je nog veel meer?

PAREIDOLIA is het vermogen van de geest om concrete figuren in abstracte vormen te herkennen, zoals wanneer we naar wolken, vlekken op de muur of houtnerf kijken.
Wanneer dingen niet zijn wat ze lijken, als je goed kijkt en een jas een zanger wordt, een tutu in een struisvogel. Vormen die tot leven komen, plastic zeeën die dansen als gigantische golven.

Een poëtisch en komisch universum dat in ons dagelijks leven wacht om ontdekt te worden. Een reis naar de verbeelding zonder woorden, waarbij je alleen maar op een speelse manier de dingen om ons heen hoeft te observeren.

PAREIDOLIA wordt gepresenteerd als een visueel en zintuiglijk schouwspel, waar de expressieve kracht van het werk ligt in zijn creativiteit en in het constante spel van transformatie van de landschappelijke elementen ten dienste van verrassende associaties, analogieën en visuele metaforen, in staat om de kijker creatief te betrekken.

Een show die bijna is opgebouwd als een spel in medeplichtigheid met het publiek, waar het kan zien, maar ook kan worden aangeraakt en geraakt door elementen, materialen en personages die zijn geboren uit een universum waar alles tot leven kan komen.

PAREIDOLIA, is geboren uit een faseonderzoeksproces dat het bedrijf in 2017 heeft ontwikkeld, rond het visuele en objecttheater en zijn expressieve, creatieve en dramatische mogelijkheden.

Pareidolia, een onvergetelijke ode aan de ver-beeld-ende fantasie!

Over het gezelschap
La Llave Maestra is een Spaans- Chileens theatergezelschap dat met allerlei objecten, maskers, poppen en stoffen fascinerende visuele voorstellingen maakt. Ze combineren moeiteloos mime, figurentheater en clownerie met een verbluffende bewegingstaal.

Ze zijn van nature nieuwsgierig, onderzoek in het poëtische van drama en komedie, het mengen van een verscheidenheid aan toneeltalen zoals fysiek theater, objecten, materialen, poppen, maskers, illusionisme, dans, muziek en licht, die het publiek meenemen naar een belachelijke wereld waar alles mogelijk is.

La Llave Maestra wordt geregisseerd door Edurne Rankin en Álvaro Morales en is een van de meest geïnternationaliseerde Chileense theatergezelschappen, met hun shows die vaak op tournee zijn in Amerika, Europa en Azië.

www.lallavemaestra.com.es

persfoto's