Pars zit op haar kamer, met niks, niemand om haar heen, behalve haar krijt. Pars voelt zich alleen, maar zal niet huilen. Nooit niet! Want echte meisjes huilen niet en bovendien; als je veel huilt wordt je huis opgeslokt door de tranenzee.

Op een dag hoort Pars in de verte zachtjes snikken. Onafgebroken en onopgemerkt.
Dat moet het Huilmeisje zijn…
alleen met groot verdriet
op een kleiner wordend eiland
zoveel tranen kan toch niet!
Pars moet ernaartoe. Ze pakt haar krijt en tekent zichzelf uit haar kamer.
Ze tekent zichzelf in een verhaal over dapper zijn, over je groot houden en over de opluchting van klein durven te zijn.

Op zoek naar het Huilmeisje is een vrolijke, beeldende voorstelling op rijm, met herkenbare thema’s voor de kleinsten. Over troosten en dat tranen er zijn om te mogen rollen.

Reacties

‘Malou van Sluis sluit met Op zoek naar het Huilmeisje perfect aan op haar doelgroep […] Een spontane reactie verweeft de actrice naadloos met haar rode draad.’ – De Volkskrant 2012

40 minuten lang wist Malou alle peuters met taal en zonder taal te boeien. Heel knap! Zij weet met weinig materiaal, heel beeldend en met veel expressie een verhaal te vertellen. De kinderen mochten op het eind met zijn allen mee krijten en tekenden het verhaal nog eens na.” Anouk Hofstee – Spelenderwijs Utrecht

persfoto's