Peuterfestival
Bureau Vanaf 2

Hét boekingsbureau voor theater voor peuters, kleuters en hun ouders!

Hét boekingsbureau voor theater voor peuters, kleuters en hun ouders!

Zachtjes gaan de paardenvoetjes

Ageeth de Haan

Muziektheater voor de sinterklaasperiode

In een rustige, ontspannen sfeer vertelt Ageeth de Haan over Pietje Moe en omlijst ze het verhaal met de allerleukste traditionele en zelfgeschreven sinterklaasliedjes.
In grappige en fantasievolle scènes zien we hoe Pietje Moe voor het eerst met Sinterklaas mee mag en van alles ontdekt. Als Pietje Moe uiteindelijk midden in de nacht, achterop bij Sinterklaas op het paard, in slaap valt, eindigt Ageeth de voorstelling met het (door velen geliefde) liedje ‘Pietje Moe’.

Het muziektheaterprogramma Zachtjes gaan de paardenvoetjes is geïnspireerd op het gelijknamige prentenboek met cd, gemaakt door Ageeth de Haan en illustrator Noëlle Smit die voor deze voorstelling ook het decor ontwierp. In 2017 is het boek met cd door uitgeverij Gottmer opnieuw uitgegeven in een gloednieuwe versie.

De voorstelling Zachtjes gaan de paardenvoetjes brengt bij kinderen en (groot)ouders weer even het ouderwetse Sinterklaasgevoel terug. Uit volle borst meezingen mag! Ageeth wordt bij deze voorstelling muzikaal begeleid door Frans Groen op gitaar.

Goed om te weten: Ageeth neemt geen Sint en Pieten mee!
Ze komen in het verhaal op bezoek,
in de liedjes en het grote achterdoek.
Maar met het oog op even ontspannen genieten
vandaag geen live bezoek van Sint en zijn Pieten

Over Ageeth de Haan
Ageeth de Haan maakt muziektheater voor kinderen vanaf 2 jaar, haar werk is een mix van kleinkunst, pop en jazz. Op een prettige en ongedwongen wijze vangt ze binnen een paar seconden de aandacht van zelfs het allerjongste publiek én weet ze deze moeiteloos vast te houden. De muziek van Ageeth is geliefd bij muziekliefhebbers van jong tot oud. Begeleid door ervaren muzikanten bezingt Ageeth het leven in poëtische, grappige en ontroerende liedjes, waarbij er veel interactie is met het publiek. Haar liedjes zijn herkenbaar en pakkend door haar unieke stemklank en de aanstekelijke melodieën. Het publiek verlaat de zaal dan ook altijd met een glimlach en hoogstwaarschijnlijk met een liedje dat nog even blijft hangen.
Ageeth de Haan is ambassadeur van het Wereld Natuur Fonds (WNF) en jurylid van de Willem Wilminkprijs voor het beste kinderlied 2019.

download of bekijk

techniek 1    techniek 2    persmap    recensies    speeldata

 • Discipline: Muziektheater
 • Leeftijd: 2 t/m 7 jaar
 • Duur: 50 minuten
 • Regie: Hans Thissen
 • Zang: Ageeth de Haan
 • Gitaar: Frans Groen
 • Decor en vormgeving: Noëlle Smit
 • Speelvlak: 8 x 6 x 6 meter
 • Toeschouwers: theater 200, school 100
 • Speelperiode: als Sinterklaas in het land is, totdat hij weer weg vaart!
 • Locatie(s): theater