Peuterfestival
Bureau Vanaf 2

Hét boekingsbureau voor theater voor peuters, kleuters en hun ouders!

Hét boekingsbureau voor theater voor peuters, kleuters en hun ouders!

Peuterfestivals

Over het Peuterfestival
Vanaf2 bemiddelt naast voorstellingen al ruim 15 jaar in peuterfestivals. Het peuterfestival is een uniek totaalconcept speciaal ontwikkeld voor in het hele theater, met voorstellingen in de zalen en een theatrale speeltuin in de foyer. Per theater verschilt het programma aan voorstellingen waardoor ieder festival een uniek evenement is! We zijn van 0 naar 60 festivals per jaar gegroeid. Het concept is constant in ontwikkeling om zo flexibel en betaalbaar mogelijk te blijven.

Bezoek het festival
Ga naar de facebookpagina voor alle evenementen, foto’s, winacties, filmpjes en nieuws. Bij de speeldata zie je wanneer & waar de festivals plaatsvinden. Op de website van de theaters kun je kaartjes kopen.

In samenwerking met Stichting 2-ater maakte Vanaf2 een geheel nieuw concept: een totaalbeleving waarbij de voorstelling in de zaal één geheel vormt met het voor- en naprogramma in de foyer; totaalbeleving Dikkie Dik & ik. Lees meer over deze productie.

KLEURRIJK
Het grote kunstfestival voor de hele familie
Beeldende kunst moeilijk? Welnee! Bij het kunsttheaterfestival kraakt en knispert het van verse kunst, kinderen vanaf 2 én hun (groot-)ouders maken spelenderwijs kennis met de wereld van kleur en vorm. Perfect voor de jonge doelgroep die van nature al zeer goed abstract kan denken – en hun ouders om zich opnieuw te verwonderen. Zo is het kunstenfestival een belevenis voor de hele familie.

Dit festival wordt ontwikkeld in samenwerking met kunstenaarsduo Studio Maky i.s.m. Villa Zebra.

Prentenboekenfestival ‘Feest in de Stad’
Feest in de stadStap het theater binnen waarvan de foyer is veranderd in een vrolijke Prentenboekenstad, vol bekende figuren uit de vele prachtige prentenboeken die ons land rijk is.

Het Prentenboekjesfestival is een initiatief van Klein Amsterdam Producties. Kajsa Blomberg en Peter Lanting: “Het Prentenboekjesfestival brengt de wereld van theater en kinderboeken samen…”

Op de Noord- en ZuidpoolNoordzuidpool
Maak kennis met de natuur en de dieren van de Noord- en Zuidpool. Peuters kunnen met ijsschotsen in de weer, op de rug van een orka de wereld om hen heen bekijken. Ontdek hoe een zeehond zijn visjes vangt of trek je terug in een iglo.

In het Oerwoud
OerwoudWelkom in de tropische jungle. Overal exotische bomen, planten en bloemen. Danst daar een vlinder? Kijk, een aap op zoek naar een banaan. De leeuw uit de savanne komt op visite, daar kun je lekker mee stoeien en de puzzelgiraffe is verdwaald, kun jij haar helpen? Wat dacht je van lekker languit in een te gek apennest? Alles kan en alles mag! 

Het Kabouterbos
Het Kabouterbos staat vol rood-met-wit gestipte paddestoelen en de peuters kunnen er spelen met natuurlijke materialen. Toevallig lijken kabouters en peuters een beetje op elkaar en daarom zijn het al gauw dikke vrienden. Help de Kabouters met hun belangrijke dagelijkse taken zoals: hout sprokkelen, blaadjes verzamelen, boeketjes maken en het grind harken.

De Wereld van Kikker
KikkerKom je spelen en tekenen met Kikker en zijn vrienden? Stap in de vrolijk makende wereld van Max Velthuijs! En wat is er nu leuker Kikker in het echt te ontmoeten? Samen met de voorstelling Kikker zingt en leest voor van Theater Terra kun je deze vormgeving omtoveren tot een compleet Kikkerfestival.

Deze vormgeving is in opdracht van Theater Terra gemaakt door het Huis van Aristoteles.

Het Tekenatelier
TekenatelierCreatief aan de slag met papier, potlood en penseel. Overal staan heuse schildersezels opgesteld en de kleine kunstenaars mogen zich uitleven in zwart, wit of alle kleuren van de regenboog. Natuurlijk doen de kinderen inspiratie op bij de mooie en spannende voorstellingen die er tijdens het festival te zien zijn… Het wordt een onvergetelijke belevenis, voor iedereen!

Babyboel
BabyfestivalZachte manden, blokken en kleurrijke kruipruimtes. Alle zintuigen worden geprikkeld en baby’s kunnen naar hartenlust rondkruipen. Combineer baby-vriendelijke objecten van verschillende speeltuinen en met 1,5+ voorstellingen zoals Moes of Schaap Zacht en stel uw eigen babyfestival samen!