Peuterfestival
Bureau Vanaf 2

Hét boekingsbureau voor theater voor peuters, kleuters en hun ouders!

Hét boekingsbureau voor theater voor peuters, kleuters en hun ouders!

De TakkeKnikkerbaan

Casier & Dies

De TakkeKnikkerBaan is een houten installatie van aaneengeschakelde schuine tafels. Daar rollen knikkers fijn van af! Maarrr…. eerst gaan de kinderen aan het werk , zo nodig een gezellig handje geholpen door papa of mama. Want de knikkers zullen in goede banen geleid gaan worden via uitgeholde boomtakken. Deze kunnen naar eigen inzicht gepositioneerd worden op de tafels en aan elkaar vast gezet worden met klei. Zo ontstaan er allemaal unieke knikkerbanen! Onderaan de tafels finishen de knikkers feestelijk via belletjes in de eierdopje-opvangbak. Ping!

Door het gebruik van natuurlijke materialen; houten tafels, takken, natuurklei en glazen knikkers ontstaat er een fijne speelomgeving om creatief te ontdekken en te bouwen.

De TakkeKnikkerbaan biedt aan zo’n 20 kinderen tegelijk ruimte om te bricoleren. Afhankelijk van het kind zullen ze 15-60 minuten bezig zijn. Voor kinderen onder de 7 is begeleiding door een volwassene nodig om samen vorm te geven aan de klei en de baan. De knikkerbaan wordt begeleid door Karel en kan 1 of 2 sessies per dag voor 2 a 3 uur open zijn. Bij slecht weer worden er tentjes neergezet om zo toch door te kunnen spelen.

download of bekijk

techniek 1    persmap    speeldata

  • Discipline: buiten spelen
  • Leeftijd: 5+*
  • Duur: Het is een open inloop en kan 1 of 2 sessies per dag voor 2 a 3 uur open zijn
  • Concept & spel: Karel Casier
  • Fotograaf: Wim Lanser
  • Periode: zomer

*Vanaf 7 jaar kunnen kinderen zonder ouders spelen. Onder de 7 jaar hebben ze de papa of mama nodig.