Peuterfestival
Bureau Vanaf 2

Hét boekingsbureau voor theater voor peuters, kleuters en hun ouders!

Hét boekingsbureau voor theater voor peuters, kleuters en hun ouders!

Brugklas de Musical (schoolversie)

Morssinkhof Terra Theaterproducties

LET OP: de hier vermeldde trailer is voor de theaterversie, in plaats van de schoolversie die vanaf 21/22 te boeken is via Bureau Vanaf2.

Brugklas de Musical – de schoolversie!

Brugklas, de populaire serie van de Nederlandse tv (AvroTros / NPO Zapp) heeft onlangs de stap gemaakt naar het theater met een eigen musical. Nadat deze musical in grote theaterzalen heeft gespeeld en zelfs een Musical Award heeft gewonnen, komt de productie in kleine vorm naar scholen in heel Nederland, vanaf 2021.

Al ruim 6 jaar is Brugklas het best bekeken Nederlandse tv programma voor jongeren. Iedere middag kijken tienduizenden tieners maar de belevenissen van ‘de Brugklassers’ op tv. In 2017 won het tv-programma de Gouden Stuiver bij het Gouden Televizier Gala, in het voorjaar van 2019 kwam de bioscoopfilm Brugklas de tijd van mijn leven uit en in 2019 – 2020 was Brugklas de Musical te zien in de Nederlandse theaters. In samenwerking met omroep AvroTros en Tuvalu Media brengt Morssinkhof Terra Theaterproducties Brugklas de Musical vanaf 2021 in een kleine versie naar uw school.

Het verhaal
Een hip hop-musical over Willem van Oranje! Max vindt dat een vet idee, lekker outside the box! Dan wil Emma de hoofdrol spelen, want waarom zouden helden alleen mannen kunnen zijn? En wie bepaalt dat eigenlijk, hoe mannen en vrouwen zich gedragen? Brugklas de Musical is voor iedereen herkenbaar: een zoektocht naar wie je bent, in de belangrijkste periode van je leven.

Thematiek
Brugklas de Musical gaat over identiteit en gender en maakt het onderwerp transgender bespreekbaar op een toegankelijke manier.

De makers
Morssinkhof Terra Theaterproducties, waar tevens Theater Terra onderdeel van uitmaakt, is een Nederlandse producent van musicals en familievoorstellingen, die over de hele wereld spelen. Het bedrijf is een vooraanstaande theaterproducent en een van de leiders op het gebied van jeugdtheater in de wereld, met een notering in de NRC Cultuur Top 100. Voor zowel Schuld Thrillermusical (naar het boek van Mel Wallis de Vries) als Brugklas de Musical is Morssinkhof Terra Theaterproducties genomineerd voor de Musical Award voor Beste Musical. Brugklas de Musical is geschreven door Daniël Cohen (Rent, Anastasia), met muziek van Fons Merkies (Flikken Maastricht, De Luizenmoeder) en regie van Anne de Blok. De muziek van Brugklas de Musical is in 2020 onderscheiden met de Musical Award voor Beste Muziek.

download of bekijk

persmap    speeldata

1302964

  • Discipline: muziektheater
  • Leeftijd: vanaf 9 jaar
  • Duur: 60 minuten
  • Speelvlak: 6 x 4 meter
  • Capaciteit: 200
  • Spel: 3 spelers, ntb
  • Regie: Anne de Blok
  • Script: Daniël Cohen
  • Muziek: Fons Merkies