Peuterfestival
Bureau Vanaf 2

Hét boekingsbureau voor theater voor peuters, kleuters en hun ouders!

Hét boekingsbureau voor theater voor peuters, kleuters en hun ouders!

Onder de sterren en de maan

Peuterfestivals

Hoezo schijnt de maan en waarom ziet hij er altijd anders uit? Kan jij alle sterren tellen en hoe ver weg zijn ze precies? Die oneindige sterrenhemel in het donker prikkelt de fantasie van jonge kinderen.

Met Prentenboekjesfestival Onder de sterren en de maan presenteert Bureau Vanaf2 in samenwerking met uitgeverijen wederom een familiefestival: een foyerprogramma met veel bekende prentenboekfiguren in combinatie met zowel een 2+ als 4+ voorstelling die aansluit bij dit thema.

Al sinds 2015 reizen er Prentenboekenfestivals van Bureau Vanaf2 langs de theaters van Nederland en België. De museale uitstraling van de panelen, de aaibaarheid van bekende en minder bekende karakters en de speel- en leesuitdagingen die in de stad te vinden zijn, combineren tot een inspirerende omgeving waarin peuters en kleuters kunnen spelen. De verhalen en illustraties rondom karakters zetten aan tot (voor)leesplezier en fantasie.

Het astronautje (4+) van Klein Amsterdam Producties verovert de harten van alle jongens en meisjes die wel eens een ruimtereis zouden willen maken. Want hoe word je astronaut? Hoe sterk en snel moet je zijn? Het verhaal is geïnspireerd op de belevenissen en ervaringen van astronaut André Kuipers. Hij woonde en werkte meer dan een half jaar in het internationale ruimtestation ISS.

Daarnaast ontwikkelen wij speciaal voor dit festival een nieuwe voorstelling. De beroemde, lieve Hazeltje uit Raad eens hoeveel ik van je hou speelt hierin de hoofdrol, in de vorm van een poppenspeler met de originele pop. Het verhaal en de opzet zijn nog in ontwikkeling, maar het belooft een kleine, muzikale vertelvoorstelling te worden waarin één zin heel erg belangrijk is: “Ik hou van jou tot aan de maan en terug!”.

download of bekijk

Speeldata

  • Discipline: Peuterfestival
  • Leeftijd: 2+
  • Producent: Bureau Vanaf2