Peuterfestival
Bureau Vanaf 2

Hét boekingsbureau voor theater voor peuters, kleuters en hun ouders!

Hét boekingsbureau voor theater voor peuters, kleuters en hun ouders!

Sinterklaas is de baas

Samba Salad

Een feestelijk concert met swingende en wereldse liedjes.

Sinterklaas komt onderweg naar het feest behoorlijk wat obstakels tegen, lukt het hem om ons op tijd te bereiken? Geheimzinnige boodschappen van de Sint bereiken ons op verrassende wijze tijdens de voorstelling.

De spanning wordt afgewisseld met muziek en theaterpret over o.a. op reis gaan, verdwalen, fietsen zonder zijwieltjes en bellenblaas. Enkele bekende Sinterklaas-liedjes zijn gestoken in een swingend Zuid Amerikaans jasje. De Sint krijgt natuurlijk een feestelijk onthaal met een aanstekelijke, dansbare en eenvoudig mee te zingen Sinterklaas-samba.

Een vrolijke en toegankelijke mengeling van Spaans-, jazz- en Zuid Amerikaanse muziekstijlen en grappige Nederlandse teksten met ruimte voor spontane interacties met de kinderen en aanwezige Sint en Pieten.

Het programma is overigens helemaal niet afhankelijk van de aanwezigheid van het Spaanse gezelschap maar fijn als Sinterklaas erbij kan zijn.  Het is natuurlijk ook wel prima als er een paar leuke Pieten zijn waarmee er vooraf wat eenvoudige afspraken gemaakt kunnen worden om de pret te verhogen en wat suikergoed uit te delen in de finale met de ‘suikergoedsamba’.

‘Belangrijkste kenmerk van Samba Salad is dat al hun voorstellingen ook echt een feestje zijn. Het spelplezier spat er vanaf en dat heeft z’n weerslag op het publiek’,

Marla Klein, Telegraaf .

download of bekijk

techniek 1    persmap    speeldata

956925

  • Discipline: muziektheater
  • Leeftijd: 3 t/m 8 jaar
  • Duur: 60 minuten
  • Uitvoering: Samba Salad kwartet tot sextet
  • Beschikbaar: vanaf november 2018
  • Tekst: Herman Link, Theo Olthuis en Sjoerd Kuyper
  • Muziek: Herman Link