Peuterfestival
Bureau Vanaf 2

Hét boekingsbureau voor theater voor peuters, kleuters en hun ouders!

Hét boekingsbureau voor theater voor peuters, kleuters en hun ouders!

Het Grote Kunstfestival (werktitel)

Peuterfestivals

Het grote kunstfestival voor de hele familie (werktitel) 2+

Beeldende kunst moeilijk? Welnee!

Bij het kunsttheaterfestival kraakt en knispert het van verse kunst, kinderen vanaf 2 én hun (groot-)ouders maken spelenderwijs kennis met de wereld van kleur en vorm.

Perfect voor de jonge doelgroep die van nature al zeer goed abstract kan denken – en hun ouders om zich opnieuw te verwonderen. Zo is het kunstenfestival een belevenis voor de hele familie.

Al in de foyer begint de ontdekkingsreis: hier ontstaat een wondere wereld van kleuren en geometrische figuren waar regels steeds meer vervagen en waar fantasie en plezier volledige ruimte krijgen. Zo ontstaat er een museum met de meest fantastische kunstobjecten van toekomstige Karel Appeltjes, bijgestaan door kunstenaarsduo Studio Maky i.s.m. Villa Zebra. Deze ontdekkingsreis loopt van het foyerprogramma door naar de zalen waar twee theatervoorstellingen te zien zijn:

Twee bijbehorende theatervoorstellingen:

In Geel van ‘Mime Wave’ vinden we alle tinten geel van Vincent van Gogh terug. Met mime, livemuziek en animaties wordt het publiek meegenomen door een geel meisje en een gele muzikant in een gele wereld. Tot er een blauw meisje met een blauwe koffer verschijnt. Dat hoort natuurlijk niet! Tot ze ontdekken dat ze met geel en blauw groen krijgen en zo uiteindelijk een kleurrijke wereld creëren.

Het grote kleurenballet van ‘Theaterstraat Meboer & Bakker’ is een verrassende en grappige voorstelling geïnspireerd op het beroemde Triadische Ballet van Oscar Schlemmer. In Het grote kleurenballet ontvouwen de zelfbenoemd kunstkenners Ri, Su en neef Jo een wondere wereld van bont gekleurde geometrische figuren strak in de maat dansend die uiteindelijk op slapstickachtige wijze steeds meer ontspoort. Daardoor krijgt fantasie en het plezier van vrij spelen volledige ruimte daarin worden de kinderen uiteindelijk ook uitgenodigd mee te doen.

In de voorbereidende fase onderzoekt 2-ater Producties welke rol het plaatselijk museum in dit project kan spelen.

download of bekijk

Presskit    Speeldata

  • Discipline: festival
  • Leeftijd: familiefestival vanaf 2 jaar
  • Duur: dagdeel of dag
  • Max. toeschouwers theater: 600
  • Periode: gehele seizoen
  • Foyer experience: Villa Zebra i.s.m. Studio Maky
  • Dramaturgie: Frederieke Vermeulen