Peuterfestival
Bureau Vanaf 2

Hét boekingsbureau voor theater voor peuters, kleuters en hun ouders!

Hét boekingsbureau voor theater voor peuters, kleuters en hun ouders!

Aadje piraatje in gevaar

Ton Meijer

Deze voorstelling is gebaseerd op het boek van Marjet Huiberts en Sieb Posthuma: Aadje Piraatje in gevaar. Ton vertelt, zingt en speelt de verzen van Marjet en gebruikt de tekeningen van Sieb Posthuma.

Samen met de kinderen gaat Ton op reis met Aadje en alle andere piraten aan boord. Je leert alle piraten kennen die met Aadje en zijn vader meevaren. We doen een zeebeenoefening op muziek van Richard Wagner. Het eerste verhaal dat Ton zingt gaat over het knippen van Aadje zijn haren. Iedereen mag tijdens het lied de haren van zijn buren knippen. Daarna volgt het dramatisch hoogtepunt want Aadje is ziek en zal een heel vies drankje moeten drinken om er weer bovenop te komen. Nadat Ton dit drankje heeft gedronken is het de beurt aan de kinderen in de zaal om te spelen dat ze hoofdpijn hebben en op het toneel een glaasje zaagvissen maagzuur te drinken. Hierna gaan we op zoek naar een schat maar komt Aadje al snel onder het zand terecht. Aan het slot van de voorstelling spelen de kinderen op het toneel een scène na uit De Scheepsjongens van Bontekoe.

Over Ton Meijer
Theaterduizendpoot Ton Meijer gaf jarenlang dramalessen, speelde in diverse films, tv-series en toneelstukken. Hij is een liefhebber van kunst, architectuur en (klassieke) muziek en weet dit op een weergaloze manier over te brengen op het publiek (jong en oud). Daarbij heeft hij een eigen vrije speelstijl ontwikkeld, waarbij de kinderen een levend onderdeel van de voorstelling zijn. Niets hoeft, veel mag.

download of bekijk

techniek 1    persmap    speeldata

958499

  • Discipline: Verteltheater
  • Leeftijd: 4 t/m 7 jaar
  • Speelduur: 50 minuten
  • Speelvlak: 4m breed x 2m diep
  • Toeschouwers: max. 80 toeschouwers
  • Locaties: theater, school, bibliotheek, kinderdagverblijf
  • Periode: Gehele seizoen
  • Spel: Ton Meijer