Peuterfestival
Bureau Vanaf 2

Hét boekingsbureau voor theater voor peuters, kleuters en hun ouders!

Hét boekingsbureau voor theater voor peuters, kleuters en hun ouders!

Moppereend

Het prentenboek van 2020 is bekend! Van 22 januari t/m 1 februari zorgt Vanaf2 dat de leukste mopperkonten dit prentenboek komen voorlezen in uw theater, bibliotheek, noem maar op. Ton Meijer, de Toren van Geluid, Marianne van Houten en Katiuscia Principato en zijn weer van de partij komend jaar. Nieuw bij ons is Jertiza Toney.

Het boek is geschreven door Joyce Dunbar, geïllustreerd door Petr Horáček, vertaald door Jesse Goossens en uitgegeven door Lemniscaat. Nederlandse jeugdbibliothecarissen hebben Moppereend gekozen als het Prentenboek van het Jaar 2020, meldt de Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek (CPNB).

Eend is mopperig. Haar vijver is opgedroogd en er is niemand die met haar wil spelen. Tenminste… dat vindt zij. Want ze wil niet gaten graven met hond. Niet met Varken in de modderpoel. Niet kraaien met Haan. Niet soezen met Schildpad. Niet een lekker hapje eten met Geit. Dus… NIEMAND wil met haar spelen. En dan wordt ze ook nog achtervolgd door een grijs wolkje dat boven haar hoofd steeds donkerder en groter wordt.

Wat voor een wolk was dit?
Was het een SOMBERwolk?
Was het een TREURwolk?
Of zou het… was het…
een MOPPEREENDwolk?
Zou hij altijd de zon verduisteren?
Kon hij BARSTEN?

En met het barsten van de wolk komt alles goed in dit verhaal, waarbij je ongetwijfeld in de lach schiet. (Of het wordt ook tijd voor een wolkbreuk boven je hoofd!)

©Lemniscaat